Skip to main content

Biodata Pelakon Kalis Kasih, Mawar Rashid


Khalis kasih adalah drama bersiaran di TV3 pada setiapa hari Isnin-Jumaat jam 10pm. Drama ini dibintangi oleh pelakon utama Mawar Rashid yang sedang meningkat naik. Beliau merupakan finalis dewi remaja yang mana sekelip mata sahaja menjadi viral apabila terlibat dalam satu temuramah mengenai GST. Mari kita mengenali lebih dekat pelakon ini.

Biodata :

Nama sebenar : Wan Mawar Shaputri binti Wan Abdul Rashid
Nama samaran : Mawar Rashid
Umur : 23 tahun
Tarikh lahir : 3 april 1995
Tempat lahir : Kota bharu kelantan
Pekerjaan : Pelakon dan Model
Status : berkahwin

Drama dibintangi : Super Gameboy, Tundukkan playboy itu, 2000km ke al-haram, Suamiku paling sweet dan Kalis kasih (latest)

Telemovie : Rajuk, Mati, Imam samar-samar, Cinta bersegi-segi

Filem : Usup wilcha





Comments

Popular posts from this blog

Kenali pelakon Azar Azmi dalam Drama Cinta Fatamorgana

Siapakah pelakon yang dikenali sebagai Azar Azmi?Jika anda tidak tahu Azar Azmi adalah pelakon yang sedang meningkat naik dalam dunia lakonan. Beliau sekarang sedang membintangi dalam sebuah drama TV3 berjudul CINTA FATAMORGANA yang turut dibintangi oleh pelakon hebat seperti Aeril Zafril, Syazuwan Hassan, Nazeera Sardi dan ramai lagi. Drama ini dapat ditonton menerusi siaran TV3 pada setiap hari Isnin hingga Jumaat jam 6.59pm. Mari kita lihat biodata Azar azmi di bawah Biodata Nama penuh : Siti Azhar A binti Azmi Nama komersial : Azar Azmi Umur : 29 tahun Tarikh lahir : 13 mac 1989 Bangsa : Melayu Agama : Islam Kerjaya : Pelakon dan Usahawan Drama yang pernah dibintangi : 1) Syurgaku tak sempurna 2) Biar aku jadi penunggu 3) Red Velvet 4) Mukhlis 2 5) Suri hati mr. Pilot 6) Tiada arah jodoh kita 7) Cinta fatamorgana

Resepi Biskut Buble Crunchy yang sedap

Bahan-bahan: Bahan A 200 g rice buble 200 g mentega cair Bahan B (dibakar dahulu) 200 g serbuk badam 100 g badam cincang Bahan C 250 g coklat masakan 50 ml minyak jagung Hiasan :  manik berwarna atau mengikut kesukaan masing-masing Cara penyediaan : 1) gaul bahan A hingga rata, kemudian bakar pada suhu 160c selama 15minit 2) campurkan bahan A dan bahan B dan gaul sehingga sebati 3) masak bahan C secara double boil. Bila coklat telah cair angkat dan campurkan dengan minyak jagung dan kemudian masukkan bahan campuran A dan B 4) sudukan kedalam mangkuk kertas dan taburkan hiasan di atasnya. Biarkan seketika sehingga coklat membeku. SIAP And SELAMAT MENCuBa Sumber : Citarasa